Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

De ondersteuning van productie, handel en eerlijke wereldwijde toegang tot COVID-19 Vaccins

Eerlijke verdeling was vanaf het begin onze leidraad. Om ervoor te zorgen dat elk land dat kiest voor het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin er toegang toe kan hebben, moest aan twee voorwaarden worden voldaan: een prijs die alle landen zich kunnen veroorloven en een betrouwbare productie om brede wereldwijde distributie mogelijk te maken.

Pfizer en BioNTech hebben zich sinds het begin van de pandemie ingezet om, met behulp van een strategie gericht op  eerlijke toegang voor lage- en middeninkomenslanden, de inspanningen te versnellen die ervoor zouden zorgen om mensen over de hele wereld te bereiken. Per mei 2023 hebben we meer dan 1,8 miljard doses geleverd aan 112 landen met lage en middeninkomens om deze belofte na te komen.

Omdat COVID-19 een wereldwijde bedreiging voor de gezondheid blijft, zullen we nauw blijven samenwerken met 
overheden en partners over de hele wereld om doses te leveren in overeenstemming met de vraag voortkomend uit onze overeenkomsten met regeringen en internationale partners. Dit gaat hand in hand met onze inspanningen om expertise en middelen te verschaffen voor nieuwe benaderingen die kunnen helpen omgezondheidszorgsystemen te versterken daar waar meer ondersteuning nodig is.

Leveringstrajecten

  • Directe leveringsovereenkomsten met overheden.
  • Toewijzing via COVAX - zowel directe levering als via VS / EU donatieprogramma's.
  • Op 30 april 2023 hebben we meer dan 632 miljoen doses geleverd aan 111 landen via de COVAX-faciliteit.
  • Gerichte humanitaire donatieprogramma's
     

Prijsbeleid

  • Pfizer heeft tijdens de pandemie een gedifferentieerd prijsbeleid gehanteerd en we blijven ons inzetten om voor de hele wereld eerlijke toegang te garanderen.
  • Nu we het pandemische distributiemodel verlaten, zullen we de overeengekomen gedifferentieerde prijsstelling in die markten tot aan het einde van de contracten hanteren.

Accord

  • In het kader van Pfizers 'Accord for a Healthier World' hebben we toegezegd om aan 1,2 miljard mensen in 45 landen met een laag inkomen landen toegang te bieden tot het vaccin, in aanvulling op Pfizer's volledige portfolio van geneesmiddelen en vaccins, op een non-profitbasis.

Met onze partners uit de sector delen wij ook de drie prioriteitenvoor pandemische paraadheid en respons in de toekomst :

  • Doorgaan met stimuleren van innovatie
  • In een vroeg stadium werken aan eerlijke verdeling
  • Duurzame wereldwijde productie
  • Open handelsomgeving ondersteunen
  • Ondersteunen van de voorbereidingen van landen

Cruciaal voor onze toegangsstrategie is om de productie wereldwijd op te schalen

 

Vanaf het begin hebben wij ons onophoudelijk gericht op efficiency zodat we de productie snel kunnen opschalen. 
Het verkorten van de productietijd is bereikt door:

Efficiency

Wij werken ook samen om schaalgrootte op te bouwen. De wereldwijde toeleveringsketen en het productienetwerk 
van het COVID-19-vaccin van Pfizer-BioNTech omvat nu vier continenten en bestaat uit meer dan 20 faciliteiten.

Factshieet

Wij selecteren partners aan de hand van een rigoureus proces op basis van verschillende factoren, waaronder: kwaliteit, compliance 
safety track record, technische mogelijkheden, beschikbaarheid van capaciteit, hoog opgeleid personeel, capaciteiten op het gebied van projectmanagement en eerdere werkrelaties.

Stappen die betrokken zijn bij een technologietransferproces voor een nieuwe faciliteit zijn onder andere: on-site ontwikkeling, 
installatie van apparatuur, engineering en proces kwalificatietests, en wettelijke goedkeuringen. 

Pfizer en BioNTech zullen doorgaan met het onderzoeken en nastreven van mogelijkheden om nieuwe partners in ons toeleveringsnetwerk op te nemen om de toegang tot het COVID-19-vaccin verder te versnellen.

Aanbevelingen voor beleidsmakers:

Benut de kracht van wetenschap
Fabrikanten zijn bezig met een ongekende samenwerking ter ondersteuning van R&D en productie, grotendeels dankzij de bescherming van intellectuele eigendom (IP) en andere innovatiebevorderend beleid. R&D blijft nodig voor speciale bevolkingsgroepen (bv. kinderen), het aanpakken van nieuwe varianten, het ontwikkelen van aanvullende therapieën en voorbereiding op toekomstige pandemieën.

Onderhoud een robuust wereldwijd netwerk 
Het productieproces van vaccins is afhankelijk van een complex wereldwijd netwerk van leveranciers, die concurreren om grondstoffen en apparatuur. Handelsproblemen – waaronder export beperkingen, wettelijke belemmeringen, tarieven, en douanebureaucratie - voegen onzekerheid, kosten en vertraging toe aan zowel de productie als de toegang voor patiënten.

Gezondheidssystemen versterken
Vaccinatie vereist schaalvergroting van ultra-koude ketencapaciteit, opgeleid personeel in de gezondheidszorg en een veerkrachtigere infrastructuur van het gezondheidszorgsysteem om de toediening 
in grote lijnen te ondersteunen, met name in landen met een laag en laag-middeninkomen. Daarnaast zijn er in sommige landen problemen met de vraag en het vertrouwen in vaccins.

Download PDF

Referenties

Referenties

1.  https://www.ifpma.org/resource-centre/three-priorities-to-urgently-increase-access-to-covid-19-vaccines/

2. Including plasmid DNA, nucleotides, capping agents, and lipids.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.