Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Biomedische technologie

Infectieziekten Podcast

Hoe ziet de toekomst van de biomedische technologie eruit en hoe kunnen we deze gaan inzetten in de dagelijkse praktijk? Menno Prins, hoogleraar Faculteit Biomedische Technologie TU Eindhoven, is tafelgenoot van Dylan de Lange, internist-infectioloog UMC Utrecht en Bob Krijnen, innovator-presentator Medical Innovation Company.

Van molecuul tot mens

In de gezondheidszorg is grote vraag naar technologieën om de diagnose, preventie en behandeling van patiënten te verbeteren. Het onderzoeksteam van Prins richt zich op de ontwikkeling van een kleine biosensor, waarmee continu, parallel, verschillende moleculaire stoffen gemeten kunnen worden. Het betreft dan stoffen in het chemische domein die belangrijk zijn bij andere ziektes dan bijv. suikerziekte. Stoffen met een lagere concentratie zoals medicijnen, hormonen, ontstekingsmarkers, en misschien ook wel DNA. Hopelijk is het dan over 10 jaar mogelijk om, bijvoorbeeld bij een antibioticum, vanaf het eerste half uur continu meetpunten te hebben voor de bloedwaardes. Waardoor vanaf de eerste toediening continu de juiste dosis gegeven zou kunnen worden met kans op eerder herstel en minder bijwerkingen. Wat klinkt als science fiction is nu al realiteit. In deze 36 minuten durende Podcast praat Menno Prins je bij over de actuele ontwikkelingen in deze bijzondere wereld van biomedische technologie.

Spotifyhttps://podcasts.apple.com/nl/podcast/intensive-03-biomedische-technologie-feat-menno-prins/id1437189038?i=1000446886572

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.