PARP-remming in de praktijk
PARP-remmers kunnen momenteel ingezet worden bij mamma-, ovarium-, prostaat- en pancreascarcinoom. In deze overkoepelende nascholing geven experts u een overzicht van de verschillende indicaties en het bijbehorende BRCA-testbeleid en delen zij hun ervaringen uit de praktijk. Bekijk de uitzending nu.
Steeds meer behandelaars krijgen te maken met de inzet van PARP-remmers als olaparib, niraparib, rucaparib en talazoparib. Elk middel kent verschillende indicaties, een bepaald BRCA-testbeleid en een specifiek bijwerkingenprofiel. Het doel van deze nascholing is om u te voorzien van een praktijkgericht overzicht van de verschillende aspecten van PARP-remming.
Stap voor stap neemt het tafelpanel, onder leiding van moderator dr. Geert Cirkel, u mee door hun praktijkervaringen met de verschillende middelen bij de verschillende tumortypen. Zijn er zaken op het gebied van PARP-remming waar u in uw praktijk tegenaan loopt? Er is tevens de mogelijk om vragen te stellen.
Onderwerpen
- Overzicht van de verschillende indicaties en het BRCA-testbeleid
- Toxiciteitsprofielen en management van bijwerkingen
- Toekomst van en met PARP-remmers
Gasten (o.a.)
- Prof. dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog, NKI-AvL, Amsterdam
- Dr. Agnes Jager, internist-oncoloog, Erasmus MC, Rotterdam
- Dr. Paul Hamberg, internist-oncoloog, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam
- Dr. Geert Cirkel, internist-oncoloog, Meander MC, Amersfoort
- Prof. dr. Marjolijn Ligtenberg, Klinisch moleculair bioloog in de pathologie en laboratoriumspecialist klinische genetica, Radboudumc, Nijmegen
Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.
Dit programma valt onder de samenwerkingsovereenkomst met de NVMO en MEDtalks. Deze MEDtalks nascholing kwam onafhankelijk tot stand en is financieel mogelijk gemaakt door MSD/Astra Zeneca, Clovis Oncology en Pfizer.