Conversation Couch

Met elkaar in gesprek

Pfizer heeft de ‘conversation couch’ in het leven geroepen. Op de gespreksbank kunnen twee mensen plaatsnemen. Eén buiten Pfizer en één van Pfizer. Om te praten over de gezondheidszorg van morgen. Wil je zo’n gesprek aangaan? Mail naar [email protected] en wie weet komen wij met de gespreksbank bij jullie langs. Tot binnenkort? Hieronder vind je alvast wat gespreksonderwerpen.

Gentherapie 

Gentherapie spreekt enorm tot de verbeelding. Maar de kennis erover is eigenlijk nog maar beperkt tot een kleine groepje mensen. Wij vinden dat dit uiteindelijk onder een veel grotere groep van mensen beschikbaar moet zijn.  

Wil jij met Hanneke op de bank over gentherapie in gesprek? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Hanneke van Deventer. En wie weet komt zij bij jou langs. 

 

Ik wil in gesprek met Hanneke

Gespreksonderwerpen

Wil jij of je organisatie met de volgende mensen van Pfizer over een onderwerp in gesprek op de bank? Met Erik van Berkum over Acromegaliezorg, Michel Vesseur over Shared decision making of met Christiane Liebrand over Kanker en werk? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van één van hen. En wie weet komt hij of zij bij jou langs.

Kwaliteit van leven
Acromegalie is een zeldzame ziekte waarbij teveel groeihormoon wordt aangemaakt door een tumor aan de hypofyse. Ideeën om de kwaliteit van leven voor mensen met acromegalie te verbeteren zijn welkom.⏵Bekijk hier de video van Erik.

Ik wil in gesprek met Erik

 

Samen beslissen 
Shared decision making ofwel gezamenlijke besluitvorming is een manier van werken waarbij een patiënt en zijn of haar arts samen tot een behandelplan komen dat het beste bij de patiënt past.⏵Bekijk hier de video Michel.

Ik wil in gesprek met Michel

Kanker en werk
Veel mensen met kanker willen tijdens hun behandeling blijven werken. Het is een belangrijk onderdeel is van hun gewone, dagelijkse leven. In de praktijk is blijven werken echter niet altijd eenvoudig.⏵Bekijk hier de video van Christiane . 

Ik wil in gesprek met Christiane

Antistollingszorg 

Zestig tot tachtig procent van de aan boezemfibrilleren gerelateerde beroertes is te voorkomen wanneer goede antistolling wordt gegeven bij boezemfibrilleren. De gevolgen van een beroerte zijn enorm, voor de patiënt, de familie alsook voor de maatschappij. 

Wil jij met Paul op de bank over antistollingszorg in gesprek? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Paul Boeren. En wie weet komt hij bij jou langs. 

 

Ik wil in gesprek met Paul